“Bravecto is een middel dat aan honden gegeven wordt om teken en vlooien te bestrijden. Wie op Google de naam Bravecto invoert komt op verschillende nationale en internationale sites waar de ergste aandoeningen in verband worden gebracht met dit middel.

In de verhalen die hondeneigenaren met elkaar uitwisselen passeren onder andere epilepsie, nierfalen en huidaandoeningen de revue.

Veel hondenbezitters maken zich zorgen over dit anti-tekenmiddel. Sommige hondenbezitters vermoeden dat hun hond ernstige bijwerkingen heeft gekregen na het gebruik van Bravecto. Anderen zijn zelfs bang dat hun hond is overleden aan de gevolgen van het middel.

De fabrikant en de meeste dierenartsen geven aan dat het middel zeer veilig is. Wie heeft echter onderzoek gedaan en is dat voldoende om de veiligheid te waarborgen?

Tijdens de uitzending delen Ria Janssen, Nicole van der Kooij, Mirella Hoen en Els Meining hun ervaringen over wat ze mee hebben gemaakt met hun hond. Ze vermoeden dat hun hond ziek is geworden door Bravecto maar hard bewijs is er niet.

Henk van Nugteren van fabrikant MSD Animal Health geeft in de studio een toelichting over de ontstane onrust.

Als huisdieren bezitters bij medicijnen vreemde bijwerkingen waarnemen is het belangrijk dit te melden. Dit hoeft niet perse via de dierenarts, je kunt de klacht ook rechtstreeks melden bij het Bureau Diergeneesmiddelen. Meer informatie over het melden van bijwerkingen kun je vinden op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

   
   
 
 
 

sitemap  |   privacy   |  disclaimer  |  © www.isbravectoveilig.nl   |   webdesign: Br@m